سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراحل اجرا و عملیات لوله کشی گاز صنعتی

لوله کشی گاز از مهم ترین قسمت ها در یک ساختمان و … است به دلیل اهمیت ایمنی در لوله کشی گاز لازم است از لوله کش گاز ماهر و حرفه ای کمک بگیرید. اجرای لوله کشی گاز صنعتی در مجتمع های بزرگ ، برج ها و کارخانجات انجام می شود. سایت تاسیسات سرویس با داَشتن بهترین لوله کش های گاز و همینطور تحصیل کرده در بهترین دانشگاه های کشور در حوزه تاسیسات آماده خدمت رسانی به تمامی شرکت ها و کارخانجات بزرگ در استان های تهران و البرز می باشد.

 
 


لوله کش گاز صنعتی کسی است که سال ها در این زمینه فعالیت کرده و تجربه بالایی را کسب کرده و می تواند نقشه لوله کشی گاز را به راحتی طراحی کند و عملیات لوله کشی را شروع کند. تسلط لازم بر تعمیرات و خرده کاری را دارد. یک لوله کش حرفه ای بعد از این که عملیات لوله کشی گاز را به اتمام رسانده نکات مهم ایمنی را رعایت می کند و به مشتری می گوید اگر سیستم دوباره دچار اشکال شد به صورت رایگان و تضمینی مشکل شما را حل می کنیم.

 

مقررات لوله کشی گاز صنعتی

هدف از لوله کشی گاز صنعتی تعیین اصول لوله کشی صنعتی در محل های صنعتی که شامل 8 مورد است:

·         پیش بینی های های ایمنی

·         تعیین اندازه سیستم ها لوله کشی

·         نصب سیستم لوله کش گاز

·         جوشکاری

·         حفظ نگه داشتن لوله های زیر کار در مقابل زنگ زدگی

·         آزمون ها

·         نصب کنتور و رگولاتور ( تنظیم کننده ) مصرف کننده

·         نصب وسایل گاز سوز

جنس لوله های گاز

از آنجا که لوله کشی گاز یک بخش ثابت ساختمان است داخل و بیرون لوله‌کشی زمینی بهتر است از جنس آهن با وزن استاندارد لینک به مقاله لوله اهن سیاه یا فولاد گالوانیزه لینک به مقاله فولاد گالوانیزه (گالوانیزه یا سیاه رده 40 )، اتصالات آهنی انعطاف‌پذیر(چکش‌خوار) و شیرهای قطع و وصل جریان تایید شده یا سیستم لوله گذاری فولاد ضد زنگ راه راه باشد.

مراحل لوله کشی گاز صنعتی

·         نقشه کشی و لوله کشی گاز تو کار و روکار

·         تهیه کردن علمک شیر فلنچی و …

·         لوله کشی گاز پلی اتیلن و فولادی

·         اجرای حفاظت و تست

·         نصب شیر ضد زلزله و سنسور نشت آب

·         تست فشار و تشخیص نشتی گاز

·         پیگیری و نصب علمک

مراحل اجرای لوله کشی

مرحله اول: در ابتدا مشترک پس از اینکه نامه قرارداد و معرفینامه از شرکت گاز را دریافت نمود به مرکز مراجعه می نماید. در قرارداد حداکثر میزان مصرفی واحد ذکر شده است و مهندس موظف به رعایت آن در طراحی می باشد. پس از تعیین مهندس بازرس از سوی مرکز ، مهندس ناظر بایستی با هماهنگی مجری نسبت به تهیه طرح لوله کشی گاز واحد اقدام نماید و سپس این نقشه بایستی به تایید واحد کنترل نقشه برسد.

لذا به جهت سهولت امر نماینده واحد کنترل نقشه (که معمولا از همکاران شرکت گاز می باشد) در اولین بازدید به اتفاق مهندس ناظر و مجری پروژه از کار بازدید بعمل آورده و طرح کلی نقشه را ترسیم می نمایند. نقشه توسط مجری آماده شده به امضاء مهندس ناظر و نماینده کنترل نقشه میرسد. در این مرحله کار اجرا می تواند استارت بخورد.

مرحله دوم اجرای کار: در این مرحله بستگی به اینکه کار به چه صورتی است باید با نظارت مستقیم مهندس ناظر اجرا شود. بازدید اجناس کلیه اجناس مصرفی از لحاظ استاندارد بودن باید به تایید مهندس برسد.

چند نکته مهم در لوله کشی گاز صنعتی

1)      در صورتیکه سیستم گازرسانی با فشار 2 پوند تحویل مشترک گردد نیاز به ایستگاه نبوده و شرکت گاز با نصب رگولاتور 60 به 2 پوند نسبت به تحویل حجم گاز مصرفی اقدام مینماید.

2)      در فشار های بیش از دو پوند با توجه به نوع مصرف کننده ها ممکن است نیاز به نصب رگولاتور کاهنده داخلی روی علمک های داخل سایت پروژه باشد. بعنوان مثال در شبکه 60 پوند اگر مشعل ها دو پوند باشد بنابراین در سر علمک از رگولاتور 60 به 2 پوند استفاده خواهد شد و اگر شبکه 2 پوند باشد پس از رگولاتور نیاز به رگولاتور نبوده و فقط از شیر قطع کن در ابتدای ورود به سوله یا ساختمان استفاده خواهد شد.

3)      برای اتصالات علمک ابتدا لوله پلی اتیلن با تی اف مناسب از پلی اتیلن به فلزی تبدیل می شود. لوله پلی اتیلن توسط کاپلر به تی اف متصل می گردد . آنگاه با یک تکه لوله مانسمان هم سایز به ارتفاع مناسب علمک ( 150تا 170 سانتیمتر) ادامه یافته و با سردنده به شیر قفلی سر علمک متصل خواهد شد. لوله مانسمان و قسمت فلزی تی اف بهتر است با چسب و پرایمر پوشش داده شود. لازم به ذکر است لوله های مذکور با غلاف دو سایز بالاتر حفاظت شده و به دیوار بتن میشوند. معمولا این قاب بتنی بصورت مکعب اجرا میشود و علمک را محافظت می نماید.

4)      در صورتیکه بخشی از پروژه ازمصارف خانگی استفاده میکند، لازم است با رگولاتورهای 2 به 1/4 پوند و شیر قطع کن نسبت به تامین گاز مصرفی برای اینگونه مصارف اقدام نمود. بدیهی است الزامات بازرسی مصارف خانگی مشابه بازرسی خانگی بخش اول مبحث هفدهم خواهد بود.

5)      شیرهای بالاتر از 2 اینچ بایستی از نوع فلنچی باشد.

6)      فاصله شیر تا مشعل 150 سانتیمتر در نظر گرفته شود.

7)      در صورت وجود ایستگاه اولیه در ابتدای پروژه، نصب و راه اندازی ایستگاه از وظایف شرکت گاز بوده و در عهده نظارت بازرسین سازمان نظام مهندسی نخواهد بود.