سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی انواع لوله کشی گاز و اصول اجرایی آن در ساختمان

گاز، یکی از سوخت های فسیلی است که برای تولید انرژی و گرما در ساختمان ها کاربرد دارد. اجرای لوله کشی  گاز ساختمان به صورت اصولی و توجه به نکات ایمنی خیلی مهم است، زیرا هر گونه بی احتیاطی ممکن است منجر به خسارات مالی و جانی شود. به همین خاطر توصیه می شود برای اجرای لوله کشی گاز ساختمان خود از افراد کاردان و متخصص کمک بگیرید. در این مطلب، شرح کاملی از مراحل لوله کشی گاز ساختمان و اصول و نکات این کار ارائه شده است.

مراحل لوله کشی گاز ساختمان

مراحلی که باید برای لوله کشی گاز ساختمان طی شوند، به شرح زیر هستند:

  • تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی
  • تعیین ناظر
  • تعین پیمانکار یا مجری
  • اتمام لوله کشی
  • کسب تاییدیه ناظر
  • اجرای علم و کنتور

انواع لوله کشی گاز

انواع لوله کشی گاز ساختمان شامل لوله کشی گاز توکار و لوله کشی گاز روکار شده که از لحاظ اجرایی لوله کشی گاز توکار با لوله های مانیسمان یا API و اتصالات مانیسمان انجام میشود. لوله کشی گاز روکار را میتوان با انواع لوله مانیسمان بدون درز, ای پی آی یا درزدار استاندارد با اتصالات بدون درزدار یا درزدار استاندارد و قوی اجرا کرد.

بسته به مشترک بودن یا جدا بودن کنتور گاز هر واحد لوله کشی گاز را با ساخت کلکتور در طبقه همکف یا بدون کلکتور اجرا کرد. از لحاظ میزان و حجم مصرف کنتورهای مختلف اختصاص داده میشود که بسته به زیربنا و حجم مصرف, سایز علمک و ظرفیت کنتور گاز تغییر کرده و در برخی ساختمانهای بسیار پرمصرف فشار گاز ورودی نیز افزایش پیدا میکند.

به طور معمول در ساختمانهای در حال ساخت از لوله کشی گاز توکار و در ساختمانهایی که ساخته شده اند و اجرای لوله کشی گاز توکار هزینه های زیادی مانند تخریب و عملیات بنایی گسترده را در پی دارد از لوله کشی گاز روکار استفاده میشود. بنابراین بهتر بودن هر کدام از لوله کشی گاز توکار یا روکار به شرایط ساختمان دارد. اگر بنا در حال ساخت است, مسلما لوله کشی گاز توکار بهتر است, چرا که اجرای لوله کشی گاز توکار هزینه خیلی بیشتری نسبت به لوله کشی گاز روکار نداشته و از نظر ظاهری بسیار موجه تر است. در مواردی که مراحل ساخت بنا طی شده و حتی در آن ساکن هستند, به دلیل نیاز به تخریب, نوسازی و صرف هزینه و وقت بیشتر اغلب از روش لوله کشی گاز روکار استفاده میشود.

در لوله کشی گاز توکار از لوله گاز مانیسمان یا API و اتصالات مانیسمان همراه با عایق کاری مناسب و در لوله کشی گاز روکار از لوله گاز درزدار گاز و با رعایت استاندارد و موازین لوله کشی گاز استفاده میشود .اینکه ساختمان دارای چه نوع طرح و نقشه ای است در نوع لوله کشی گاز تاثیر بسزایی دارد.

در لوله کشی توکار در برابر ترکیدگی و پوسیدگی و اینکه لوله خم نشود و شکل ان تغییر نکند بسیار مقاوم است این موارد از مزایای لوله کشی توکار محسوب می شود و اما در لوله کشی روکار نیر مزیت هایی وجود دارد، این مورد که شما به راحتی می توانید از لوله کشی روکار انشعابات و اتصالات را بگیرید یکی از مهم ترین مزیت هایی است که در این نوع لوله کشی وجود دارد .

کنتور گاز کجا باید فرار بگبرد؟

معمولا کنتور ها را در محلی قرار میدهند که قابل دسترس باشد و و معمولا در پارکینگ و در مکانی که دچار تغییر دمای زیاد و یا نزدیک آتش قرار  نمیدهند. در تست کنتور گاز باید به این نکته توجه داشت  که کنتور را در معرض برخورد احتمالی اشیا خودرو و.. قرار نگیرد که باعث آسیب و اتفاقات ناگوار نشود. برای جلوگیری از موارد ذکر شده کنتور ها را با حفاظ هایی می پوشانند تا خطرات احتمالی را کاهش دهند. لازم به ذکر است که کنتور ها در فاصله ی 220 سانتی متری نسبت به کف قرار می گیرند.

هزینه لوله کشی گاز ساختمان

هزینه لوله کشی گاز به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از تعداد طبقه ها، تعداد انشعابات و متراژ کار. به هر پروژه ای که برای انتقال گاز شهری به قسمت های مختلف بنا انجام شود، لوله کشی گاز گفته می شود که می تواند توزیع گاز در همه بخش های ساختمان یا حذف و اضافه نمودن امکان استفاده از آن در بخش های خاص را در بر بگیرد. لوله کشی گاز برای کاربری های مسکونی، اداری، تجاری و بسیاری از فضاهای دیگر انجام می شود. لوله کشی گاز با در نظر گرفتن میزان کار صورت گرفته به دو دسته تقسیم می شود: کلی و جزئی. لوله کشی گاز را فقط کسانی می توانند انجام دهند که مجوز داشته باشند.